Forfoder

Forfodret er en hver medefiskers ven. Fodret bruges til at lokke fisk til pladsen, og derefter fodre lidt engang i mellem for at holde fiskene på pladsen.

Der findes et hav af forskellige slags foder, og det er blevet en kæmpe konkurrence mellem producenterne - hvem kan fremstille den bedste foder der lokker mange og store fisk til pladsen!

Forfodring er en god ide specielt hvis du er flere afsted samlet, men som hovedregel er det ikke nødvendigt hvis du er på egen hånd - men hvem vil ikke have flere fisk på pladsen?

Nogen vælger selv at lave deres forfoder, andre køber det færdiglavet. Sidste mulighed er helt klart den letteste, og du er sikker på at fodret er testet i praksis. Køber du forfodret er fisken som fodret er egnet til oftest afbilledet udenpå emballagen.

Hjemmelavet forfoder

Andre finder det som en del af forberedelsen til en fisketur, selv at skulle bikse en god gang forfoder sammen, og der findes utallige opskrifter, dog er der enkelte ingredienser såsom almindelig rasp, som får fodret til at få den klistret og sammenhængende konsistens.

Her er en liste over ingredienser til hjemmelavet forfoder, så kan du jo prøve dig frem og se hvad der fungere bedst i dit fiskevand.

Hovedingredienser:
Rasp & væske

Tilsætnings ingredienser:
Dåsemajs(Inkl. væske)
Toastbrød
Knust kiks
Hampfrø
Kogte kikærter
Maddiker
Overklippet orme
Forskellige former for frø/nødder

Smag & Farve:
Vaniliesukker
Sirup
Forskellige former for farvestof

Å fiskeri:
Ved forfodring i specielt å'er hvor der er strøm, kan det være en god ide at blande lidt ler eller jord i din forfoder - Dette vil få fodret til at lægge sig på bunden netop ved din fiskeplads og ikke flyde med strømmen.

Købe foder
Efterhånden kan du købe forfoder på alle danske hjemmesider som sælger fiskegrej m. tilbehør.
I starten så man mest forfodret blive brugt til karpefiskeriet efter de snu og sky karper, men efterhånden som markedet har udviklet sig, er der kommet forfoder til næsten alle former for fisk.

Specielt de engelske hjemmesider har billigt forfoder og forskellige former for smags tilsætning til dit forfoder.

Personligt har jeg haft meget succes med fodret fra den engelske hjemmeside www.tackle2u.com- Her er priserne skruet helt i bund i forhold til danske hjemmesider, dog koster det en del i fragt omkostninger, så hvis du køber fra England så køb stort hjem.


Held og lykke med ekseprimenteringen ;-)